Când doctorul este „al doilea Dumnezeu”, cel care îţi redă vederea

Oftalmologie la superlativ
25 October 2016
Sănătate și frumusețe – Operații de dezlipire de retină cu Dr. Daniel Angelescu
23 December 2016
Arată tot

Când doctorul este „al doilea Dumnezeu”, cel care îţi redă vederea

În doar câteva luni, un tânăr doctor din Zalău le-a redat, la propriu, vederea câtorva zeci de hunedoreni. A ajutat alte câteva sute să vadă mult mai bine.

Iar asta pentru că dă dovadă de pricepere, siguranţă şi a avut curajul să fie atât de „încăpăţânat” încât să-şi doteze clinica doar cu aparatură produsă în 2016. Unii dintre pacienţi i-au spus chiar că, pentru ei, este ca un fel de „al doilea Dumnezeu”, pentru că i-a ajutat să vadă din nou.

Doar jumătate dintre oftalmologii români se ocupă şi de partea chirurgicală. Din cealaltă jumătate, doar vreo 5 la sută se ocupă şi de operaţii pe retină. Şi mai puţini sunt cei care operează pe „ochi unic” (aşa cum numesc oftalmologii cazurile în care unul dintre ochi este compromis definitiv, iar celălalt are nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru a fi salvat). La doar 31 de ani, doctorul Daniel Angelescu le face pe toate. „Cumnatul meu e oftalmolog. Soţia mea e oftalmolog. Ei m-au atras, în anii de facultate spre oftalmologie. Deja din primul an de rezidenţiat începuse sămi placă foarte mult oftalmologia. La medicină, la Cluj, am ajuns pentru că tatăl meu a fost medic, mama a fost medic, bunicul a fost medic…”, povesteşte tânărul doctor.

Sursa: www.evz.ro

Comments are closed.