TRATAMENTE LASER
Retinopatia diabetică – Fotocoagularea laser, este indispensabil și obligatoriu de efectuat în stadiile avansate ale retinopatiei diabetice.
Glaucom - Iridotomie (tratarea și prevenirea atacului de glaucom).
Cataracta secundară – decuparea capsulei posterioare opacifiate.
INJECȚII INTRAOCULARE
Este o procedură de injectare a substanțelor antiangiogenice și corticosteroizilor. Des utilizata în retionapatia diabetică, degenerescența maculară este legată de vârstă sau alte afecțiuni vasculare retiniene.
OPERAȚII DE CATARACTĂ
Cataracta sau albeața așa cum este denumită în termeni populari, este una din cele mai frecvente patologii chirurgicale oftalmologice. Operația durează 10-15 minute, se efectuează sub anestezie topică (picături) prin incizii mici de 2 mm și constă în extracția cristalinului bolnav, în locul căruia se implantează un cristalin artificial.
OPERAȚII DE RETINĂ
Dezlipirea de retină – Retina este o membrană pe care se formează imaginea, în mod normal aceasta căptușește peretele intern al ochiului. Dezlipirea de retină reprezintă detașarea retinei de peretele ocular, împiedicând astfel formarea vederii în zona de retină dezlipită.
Pneumopexia – este o metodă de tratament a dezlipirilor de retina, minim invaziva, cu timp scurt de execuție, aproximativ 5 minute care presupune injectarea unei mici cantități de gaz în ochi, urmat de tratament laser și menținerea de către pacient a unei anumite poziții. Această tehnică se poate efectua în cazurile de dezlipire de retină recente.
Vitrectomia – este o tehnică modernă de tratament a dezlipirilor de retină, efectuată prin incizii de sub 1 mm prin care se pot aborda și stadii mai vechi de dezlipiri de retină. În urma vitrectomiei, în ochi se va introduce ser, aer, gaz special sau ulei de silicon în funcție de fiecare caz în parte.
OPERAȚII DE GLAUCOM
Aceste operații se efectuează în cazul pacienților cu glaucom în momentul în care tratamentul medicamentos (administrarea de picături) nu scade suficient de mult presiunea intraoculară.
OPERAȚII ALE PLEOAPELOR
Corecția chirurgicală a diverselor afecțiuni de natură estetică și funcțională ale pleoapelor.
OPERAȚII DE PTERIGION
Pterigionul este o afecțiune a suprafeței ochiului și constă în dezvoltarea anormală a unui strat triunghiular de țesut fibrovascular pornind din conjunctiva care invadeaza corneea. Apare la persoanele care lucreaza mai mult în aer liber (expuse la radiațiile ultraviolete), expuse la praf, medii uscate și este favorizat de microtraumatisme.